neděle 8. července 2018

Sirup z jablek ...

tentokráte padaných. Jak fouká vítr a je hodně teplo již od května, tak jablka dozrávají už teď. Ale jak fouká, sousta jich popadalo na zem nebo je napíchly vosy nebo klovli ptáci. A tak mi jich bylo líto, aby šly pouze na kompost. Vyndala jsem svůj super odšťavňovač, který funguje na bázi šneku a vymačká veškerou šťávu z ovoce a vytlačí ven jen slupky a jádra úplně suchá.

Takže postup je takový:

3 litry odšťavněné jablečné šťávy
2 kg cukru, trocha kyseliny citronové a 2 dcl citronové šťávy
Vše jsem provárla a horké nalila do vypařených lahví.
Šťáva je výborná s chutí moštu. Vřele doporučuji!!!








2 komentáře:

Ztracena.v.Praze řekl(a)...

To je super:). Miluju mošty nebo jablečný...cokoliv:D.

Blanka M. řekl(a)...

Děkuji. Tento má chuť mezi jablky a hruškami. Opravdu delikatesa, ani mě nenapadlo, že z padaných jablek může být taková dobrota.

Design fotek ...

... to byla dnešní moje práce. Bolela mě ruka od pletení a tak jsem potřebovala pauzu. Protože ale nevydržím nic nedělat tak jsem se pustil...