Sirup z jablek ...

tentokráte padaných. Jak fouká vítr a je hodně teplo již od května, tak jablka dozrávají už teď. Ale jak fouká, sousta jich popadalo na zem nebo je napíchly vosy nebo klovli ptáci. A tak mi jich bylo líto, aby šly pouze na kompost. Vyndala jsem svůj super odšťavňovač, který funguje na bázi šneku a vymačká veškerou šťávu z ovoce a vytlačí ven jen slupky a jádra úplně suchá.

Takže postup je takový:

3 litry odšťavněné jablečné šťávy
2 kg cukru, trocha kyseliny citronové a 2 dcl citronové šťávy
Vše jsem provárla a horké nalila do vypařených lahví.
Šťáva je výborná s chutí moštu. Vřele doporučuji!!!








Komentáře

Ztracena v Praze píše…
To je super:). Miluju mošty nebo jablečný...cokoliv:D.
Blanka M. píše…
Děkuji. Tento má chuť mezi jablky a hruškami. Opravdu delikatesa, ani mě nenapadlo, že z padaných jablek může být taková dobrota.

Oblíbené příspěvky