Sirup z planých višní a máty ...
... vyzkoušela jsem tuto skvělou kombinaci.
Do odšťavňovacího hrnce jsem navrstvila višně, mátu cukr, citronovou šťávu a zase až do spotřebování višní. Já měla cca 2 kg višní na toto množství dávám 2 kg cukru, 20 snítek máty a 2 dcl citronové šťávy. Pak už nechám pracovat odšťavňovací hrnec a do čistých v troubě desinfikovaných lahví na 80 stupňů stářím a horké uzavřu.
Označím cedulkou a po vychladnutí dám do sklepa.
Dobrou chuť.
Komentáře
ty jedeš !
U nás zatím zázračný hrnec v nedohlednu :-o
A tak jsem se rozhodla dělat sirupy jen na chuť pro mě ;-)
Takže mám už skoro vypitý litřík bezinkové šťávy a v lednici se chladí půlitr levandulové a 3/4l mátového :-)
Ještě mě čeká otrhat ten rybízu :-o
To tedy přiznávám, že nějaký lepší pomocník než plátno a sítko by se mi fakt hodil !
Krásné letní dny!