pondělí 6. listopadu 2017

Pečení chleba ..

... opět nastalo. Vždycky mě odradí, když se nějaký nepovede a v tu chvíli pekárna zase putuje do regálu, Ale co naplat doma došel chleba a tak zase nastala doba pokusu.
Zjistila jsem, že spousty receptů se nepovedou, protože jsou prostě špatné.
Vyzkoušela jsem jeden nový a když fungoval vyzkoušela ještě 3x a povedl se vždy. Hraji si pouze s poměrem druhů mouky a přísad a tak pokaždé chutná jinak a to je dobře.
takže tady je funkční recept:

500 g mouky (špaldová, pšeničná, žitná) 
- čím více žitné přidat vodu, max. 200g žitné mouky na chleba
1 lžička cukru ( důležité, potom právě nefungují ty kvasnice)
1 sáček sušeného droždí
3 lžičky soli
chlebové koření podle chutí
Přísady brusinky nebo ořechy nebo semínka nebo bylinky nebo všechno.
350 ml vlažné vody- pokud bude 200 g žitné mouky dejte 400 ml vody.
A teďka dát do pekárny tmavá kůrka na 3hodiny 20 minut.
A hotovo!!!



♥♥♥

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Zkoušení receptur se vyplatilo. Teď už máš ten zaručeně jedlý chléb.
Já už tolik na chalupě nepeču. To až zase na Vánoce. Už se nám to pomalu blíží. dg

Znáte chytré květináče?

Já donedávna ještě ne. Narazila jsem na ně náhodou a oslovily mě. Nevím jak vy, ale přes zimu mám problémy s dostatečným přísunem bylinek. ...