čtvrtek 23. listopadu 2017

Francouzské brambory ...

... zase něco co dům dal. Tentokráte toho moc nedal atak jsem rychle vymýšlela co k večeři. Byly doma brambory, v mrazáku pražské párky, v ledničce vajíčka a tak hurá na to.

Ingerdience:
uvařené brambory
pražské párky
5 vajec
strouhaný sýr (já měla kousek parmazánu)
pepř, sůl, čerstvé bylinky

Postup:
Uvařené brambory nakrájíme na kolečka, pražské párky také a vrstvíme vrstva brambor, vrstva uzenin posypat kořením a zase. Nakonec posypat sýrem, můžeme prosypávat i mezi vrstvami a nakonec zalít rozšlehanými vajíčky.

Pekla jsem v troubě na 200 stupňů cca 30 minut, záleží jakou máte troubu.


Přeji dobrou chuť!

2 komentáře:

Ha Ja řekl(a)...

Hned bych si nandala - miluji francouzské brambory .Sama je dělám ze syrových brambor.Nějak mi to víc chutná.Nejspíš je to na zvyku.Hanka

Blanka M. řekl(a)...

Hanicko dekuji za zpravu. Me ze syrovych moc nejdou vzdycky jsou nedodelane. Asi delam neco spatne. Takhle mam jistotu ze urcite budou dodelane. Blanka

Znáte chytré květináče?

Já donedávna ještě ne. Narazila jsem na ně náhodou a oslovily mě. Nevím jak vy, ale přes zimu mám problémy s dostatečným přísunem bylinek. ...