Domácí výroba ...

... je bohulibá činnost a pokud se jedná ještě o dobroty tak už vůbec. Minulý týden jsem si přes internet objednala dva výrobky firmy Tescoma pro domácí výrobu sýra a domácí výrobu müsli tyčinek. Mají spousty užitečných výrobků určitě nakoukněte na jejich e-shop.

Teďka k tomu prvnímu - výroba müsli tyčinek. Formu jsem vymyla a nadrtili jsme nahrubo oříšky, sušené ovoce, přidali kokosové mléko, dětské sušenky a trochu skořice. Naplnili formičky a zajistili stahovací páskou. Pak se formičky dají na hodinu do lednice. Vyndali jsme je na pečící papír, protože jsem ještě měkké, necháme uschnou při pokojové teplotě.





 Druhým výrobkem od firmy Tescoma je forma na výrobu domácího sýra. V míse jsme smíchali dva velké 400 ml jogurty se živou kulturou, 100 ml šlehačky, 1 zakysaná smetana a lžička soli. Zatím zkoušíme čistý sýr bez koření. Až zjistím, že je dobrý začnu experimentovat s přídavky koření a bylinek. 
Směs se dá do síta s plátýnkem a zavíčkuje. Syrovátka odkapává spodem do mísy. Nechá se podle návodu 24 hodin stát na kuchyňské lince při pokojové teplotě. Tak jsem zítra zvědavá, zda budeme mít něco jako Lučinu. Určitě napíšu a dám vědět jak to dopadlo.




Komentáře

Oblíbené příspěvky