čtvrtek 20. dubna 2017

Domácí jogurt ...


... už jsem dlouho nedělala a tak jsem se do něj zase po dlouhé době pustila. 

Je potřeba:
1 litr plnotučného mléka a jeden jogurt s živou kulturou.

Nejdříve zahřejete mléko na 80 stupňů a pak ho necháte postupně chladnout na 45 stupňů. Při této teplotě do něj rozmícháte jogurt s živou kulturou, naplníte do kelímků a zapnete jogurtovač na 10 hodin, který v podstatě udržuje teplotu. Nechávám to přes noc a ráno jsou hotové jogurtíky, které přendám do skleniček, kde jsem na dno dala ovesné vložky pak vrstvu jogurtu, banány nebo marmeládu zase vrstvu jogurtu, rýžový sirup zase vrstvu jogurtu a úplně nahoru zasypala kakaem, zašroubovala sklenici a dala do lednice.


♥♥♥ DOBROU CHUŤ ♥♥♥








Žádné komentáře:

Domácí müsli ...