Dýňové latté a jablečný džem ...

... podzim je ke zpracovávání plodů naprosto dokonalý a dává nám toho spousty na zpracování. Takže jsem se pustila poprvé do dobroty z dýně tzv." Dýňový sirup do latté". A jak na to?


DÝŇOVÝ SIRUP DO LATTÉ

Potřebujete dýni hokaido hodně zralou, skořici, hřebíček (koření všechno drcené), kurkumový sen, třtinový cukr.

Dejte uvařit dýni hokaido do vody nakrájenou na kostičky do měkka. Slijte vodu, ale nechte ji tolik, aby šlo rozmixovat doměkka, přidejte koření a třtinový cukr a provařte. Směs by měla být řidší. Poté propasíruji přes síto, hustou hmotu spotřebuji na lívance nebo jsem přidala do těsta na buchtu. Sirup horký slijte do vypařených lahví a vychladlí dejte do ledničky a přidávejte do latté kávy.









Komentáře

Oblíbené příspěvky