Domácí lučina ...

... Lučinu mám moc ráda, ale poslední dobou mi přestala chutnat a tak jsem vyrobila doma vlastní. je tak výborná, že kupovanou už nejíme.

Potřebujete:
500g bílého jogurtu řeckého typu
250 g smetany 12%
sůl

Ve důkladně promíchejte a přendejte do plátýnka buď na cedník a položte na mísu, kam bude odkapávat syrovátka a zakryjte pokličkou nebo můžete použít nádobu k tomu uzpůsobenou od Tescomy, kterou mám já. Necháte na tmavém místě na lince v pokojové teplotě stát 24 hodin, aby vykapala syrovátka. Pak Lučinu přendáte do dózičky a šup s ní do lednice vydrží cca 2 dny, u nás ani ne protože se obratem sní. 
Přimíchat do ní můžete i bylinky nebo koření jaké máte rádi.

Dobrou chuť!!!




Komentáře

Oblíbené příspěvky