Jedlá zahrada ...

... Alys Fowler je naprosto úžasný projekt. Je to taková PIDI zahrádka využitá do posledního centimetru. Snaží se ze své zahrádky zásobovat celou svojí rodinu a nekupovat nic na trhu. Je neskutečné jak na začátečnici se jí vše daří. Je to takzvaná premakulturní zahrada, která začíná být zase oblíbená a musím říci, že funguje. Takovou měla kdysi moje babička a nikdy nepoužívala průmyslová hnojiva či postřiky na škůdce. Dokonce měla dvě zahrady, jednu pro kuchyni a druhou pro zvířata, která měla tedy králíky a slepice a báječně to fungovalo. Stramy zajišťovaly potřebný stín, vedu chytala dešťovou do nádrže, nikdy netahala žádnou hadici. Záhonky byly tak nakombinované a plné, že ani nemusela moc plevelit, protože na plevel už nezbylo místo.

Alys mi hodně zahradu mojí babičky připomíná a věřím, že chytne i vás, určitě stojí za shlédnutí i její video, které najdete na konci tohoto článku a věřím, že Vás hodně osloví tak jako mě.

  Alys Fowler. (Fotografie je z blogu pana Jasona Ingrama, zdroj: http://jasoningramphotography.wordpress.com/)








Komentáře

Milky píše…
Dobrý den....Já před nějakou dobou, pár lety, vyprávěla nadšeně v práci právě o této mladé ženě, její zahrádce a pak taky dvou slepicích, co měla pojmenované...A kolegyně Jiřina si taky dvě pořídila. Milovala je stejně jako Alys, jednu jí ale asi něco zajelo, zůstala jí jen Gertruda / ta druhá byla Matylda ???/, ale už taky není....Měla je pár let a pak už nové nechtěla, protože jí přirostly k srdci a loučila se těžko....Chodily za ní i přes cestu na zahradu a vítat jí, když přijela z práce domů...Trochu jsem si zavzpomínala...hezký den všem...Milada z UL
Ilona Ř. píše…
Blani,
pro mě trochu divočina , ale je vidět, že je vše dělané srdcem a s láskou !

Oblíbené příspěvky