Také milujete šumivky ...

... do koupele? Já strašně. Dají se použít nejen do vany, ale třeba když máte unavené nožky, tak si do škopku s teplou vodou hodíte jednu šumivku. Nejen, že vám budou krásně vonět nožky, ale nebudou se ani tolik potit nožky. 
Šumivky používám i do záchodové mísy, krásně ji vyčistí pod hladinou a krásně provoní tuto místnost.

A určitě by jste chtěly recept na ně, tak tady je:

Suroviny
1 kg jedlé sody, 0,5 kg kyseliny citronové, 100g barevné koupelové soli, 200 g škrobu, esenciální olejíček, případně barvičky do kosmetických výrobků.

Postup:
smícháte všechny suché ingredience, nakapete esenciální olejíček, případně barvivo, můžete přidat i sušené bylinky pokud chcete a cca 3 polévkové lžíce mandlového oleje (možno i olivový). Mícháme a pomalu jemným rozstřikovačem stříkáme malé množství vody a hned zapracujeme a tak postupujeme do té domy, než je směs vlhká tak akorát, že když ji v ruce zmáčkneme, tak tvoří hroudy, které se nerozpadají. 
Pak už jen najdeme doma hezké silikonové formičky, do kterých směs napěchujeme a necháme uschnout. Já dala na topení, takže schnou rychleji, ztvrdnou a krásně drží tvar. Suché pak naskládáme do sklenice a uzavřeme, aby se do nich nedostala vlhkost a nezačaly šumět sami od sebe.

Je to jednoduché, voňavé a dá se krásně tvořit i s dětmi. 











Komentáře

Oblíbené příspěvky