pátek 14. prosince 2018

Domácí lučina ...

... kterou už jsem dělala několikrát si oblíbila celá rodina. Poslední dobou mi kupovaná lučina přestala chutnat. Mísu na výrobu sýra mám již od loňska doma a tak se s Vámi chci podělit o recept, aby jste mohli také vyzkoušet. 

Budete potřebovat:
500 g jogurtu řeckého typu bílý
250 ml smetany
sůl, já používám himalájskou 

Postup:
Smíchejte jogurt a smetanu a metličkou dobře promíchejte se solí. Osolte dostatečně, aby hotovou lučinu už jste nemuseli solit. 
Do nádoby na výrobu sýra se vloží filtrační tkanina a na ní se nalije promíchaná směs a zavře se víčkem. Necháte v pokojové teplotě do druhého dne, kdy odteče syrovátka. Ještě zbylou syrovátku vymačkejte , přendejte do uzavíratelné nádoby a nechte v lednici, vydrží takto min.2 dny, jako jiné otevřené potraviny. Je výborná a kupovanou už nebudete chtít. 
Dobrou chuť!!!


Nádoba je od Tescoma.



Žádné komentáře:

BIO ničitel plevelů ...

... jsem si namíchala, použila a druhý den plevel v zámkové dlažbě začal hynout. Nemám ráda chemii a i když koupíte totální herbicid sice r...