Domácí lučina ...

... kterou už jsem dělala několikrát si oblíbila celá rodina. Poslední dobou mi kupovaná lučina přestala chutnat. Mísu na výrobu sýra mám již od loňska doma a tak se s Vámi chci podělit o recept, aby jste mohli také vyzkoušet. 

Budete potřebovat:
500 g jogurtu řeckého typu bílý
250 ml smetany
sůl, já používám himalájskou 

Postup:
Smíchejte jogurt a smetanu a metličkou dobře promíchejte se solí. Osolte dostatečně, aby hotovou lučinu už jste nemuseli solit. 
Do nádoby na výrobu sýra se vloží filtrační tkanina a na ní se nalije promíchaná směs a zavře se víčkem. Necháte v pokojové teplotě do druhého dne, kdy odteče syrovátka. Ještě zbylou syrovátku vymačkejte , přendejte do uzavíratelné nádoby a nechte v lednici, vydrží takto min.2 dny, jako jiné otevřené potraviny. Je výborná a kupovanou už nebudete chtít. 
Dobrou chuť!!!


Nádoba je od Tescoma.



Komentáře

Oblíbené příspěvky