Džem z červené řepy ...

... musím říci, že jsem z něj měla trochu strach, ale vyzkoušet jsem musela a udělala jsem dobře. Červenou řepu nemám od mládí ráda a tak zkouším recepty, ve kterých bych ji ráda měla. Tady na blogu už jsem zkoušela a stále dělám pomazánku z červené řepy a je výborná. Protože teď na zimu budou více frčet sladká jídla a buchty, tak se bude hodit právě i džem. Jahody jsem moc neměla, rybízová marmeláda je dost trpká a tak přišel na řadu tento recept. Nějaký jsem našla na internetu a začala zkoušet a upravila podle sebe a tady ho máte:


Potřebujete:
400 g červené uvařené řepy (prodávají už v supermarketu zabalenou ve folii)
mletá skořice, mletá vanilka, mletý badyán, krystalový cukr, 2 velké pomeranče, citronová šťáva, kyselina citronová. Pektin na zahušťění

Postup:
Uvařenou řepu nakrájím na kostičky a zaliji vodou, aby kostičky byly ponořené a dám vařit s kořením a to 1 lžička mleté skořice, 1/2 lžičky mletého badyánu, 1/2 lžičky mleté vanilky, pomerančová nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče, šťáva ze dvou pomerančů a cca 100 ml citronové šťávy. Cca cukr z 300ml hrnečku přidám do vařící se směsi a provařím, aby se vše spojilo. Rozmixujeme ponorným mixérem. Nakonec přidám tekutý pektin dle návodu a horké plním do vypařených skleniček. Má nádhernou barvu a nakyslou chuť po pomerančích a citronech a krásnou barvu po řepě. Určitě vyzkoušejte je výborná.











Komentáře

Ilona Ř. píše…
Blani, ráda vyzkouším !

Oblíbené příspěvky