pátek 6. července 2018

Angreštová šťáva ...

Letos jsem vyzkoušela šťávu z angreštu. Je naprosto úžasná s naprosto vyjímečnou chutí. Určitě stojí za vyzkoušení. Všechny recepty s ovocem jsou naprosto stejné.

Angreštová šťáva
2 kg ovoce
3 citóny
2 kg cukru
sáček kyseliny citronové

Ovoce propláchu vodou a pak vrstvím ovoce, prosypu cukrem nakrájím plátky citronu a zasypu troškou kyseliny citronové a tak stále opakuji. Pak zaklopím a začnu vařit v odšťavňovacím hrnci. Pára vytvoří tlak, který vytlačí šťávu z ovoce a pak horky můžete stáčet přímo do čistých propařených lahví.
Nechám zavíčkované vychladnou, kdy se přisaje zátka a již nesteriluji. Šťáva mi vydrží než ji vypijeme. 

Tak dobrou chuť!!!







Žádné komentáře:

Přírodní mýdla ...

... jak jinak. Musím říci, že mě zase svrběly ruce a tak jsem včera večer "zadělala" zase na mýdla. Měla jsem v hlavě zase nějaký...