sobota 23. června 2018

Sirup z muchovníku ...

... má nádhernou barvu a výbornou chuť. Šťávy už dělám výhradně v odšťavňovacím hrnci. Je to rychlé, snadné a skoro bez práce. Šťávy dělám venku, abych neměla špinavou kuchyň, když náhodou při stáčení kápne šťáva na zem. Venku vezmu hadici a podlahu potom spláchnu.

Muchovníková šťáva
2 kg ovoce
3 citóny
2 kg cukru
sáček kyseliny citronové

Ovoce propláchu vodou a pak vrstvím ovoce, prosypu cukrem nakrájím plátky citronu a zasypu troškou kyseliny citronové a tak stále opakuji. Pak zaklopím a začnu vařit v odšťavňovacím hrnci. Pára vytvoří tlak, který vytlačí šťávu z ovoce a pak horky můžete stáčet přímo do čistých propařených lahví.
Nechám zavíčkované vychladnou, kdy se přisaje zátka a již nesteriluji. Šťáva mi vydrží než ji vypijeme. 

Tak dobrou chuť!!!












Žádné komentáře:

Kytičkovaná sada ...

... košíček a žínka. Háčkovaná sada v romantické kytičkované červeno šedé kombinaci. Objednávat můžete na: KOUPIT ZDE