... má nádhernou barvu a výbornou chuť. Šťávy už dělám výhradně v odšťavňovacím hrnci. Je to rychlé, snadné a skoro bez práce. Šťávy dělám venku, abych neměla špinavou kuchyň, když náhodou při stáčení kápne šťáva na zem. Venku vezmu hadici a podlahu potom spláchnu.
Muchovníková šťáva
2 kg ovoce
3 citóny
2 kg cukru
sáček kyseliny citronové
Ovoce propláchu vodou a pak vrstvím ovoce, prosypu cukrem nakrájím plátky citronu a zasypu troškou kyseliny citronové a tak stále opakuji. Pak zaklopím a začnu vařit v odšťavňovacím hrnci. Pára vytvoří tlak, který vytlačí šťávu z ovoce a pak horky můžete stáčet přímo do čistých propařených lahví.
Nechám zavíčkované vychladnou, kdy se přisaje zátka a již nesteriluji. Šťáva mi vydrží než ji vypijeme.
Tak dobrou chuť!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat