Šablony a šablonování ...

... není žádnou novinkou a zvládne ji doma opravdu každý. Připravila jsem pro Vás šablonky pro šablonovací techniku, které najdete tady u mě v SHOPu. Postupně budu vkládat další které vytvořím, aby jste měli z čeho vybírat.

Budete potřebovat:
bavlněnou látku pokud budete šablonovat na textil
textilní barvu - já používám barvy Permaset po zažehlení není barva vůbec znát na látce a jsou vodou ředitelné a zdravotně nezávadné
malý malířský molitanový váleček, misku nebo tácek
papírovou malířskou pásku
a chuť do práce.

 (popis práce níže)










 Nejdříve si vyžehlíte látku na kterou budete šablonovat, na ní položíte šablonku a zafixujete jí nejlépe papírovou lepící malířskou páskou, klidně po celém obvodu, nebudete se vám šablona hýbat a pokud by jste přejeli nenanesete si barvu kam nechcete.
Potom na tácek nalijete trochu barvy ne moc, aby vám rychle neuschla. Namoříte do ní váleček a jezdíte s ním na tácku než se barva vsákne do válečku a navrchu bude rovnoměrně rozprostřená.
Pak jezdíte válečkem přes mezery v šabloně trochu přitlačte a barvu zaplňte volná místa v šabloně. 
Pak šablonu opatrně sejměte a položte do vany, aby se přilepila ke dnu a osprchujte vlažnou vodou a lehce setřete houbičkou nebo žínkou a nechte uschnout pro další použití. Šablona se dá opakovaně používat dokud Vás neomrzí nebo ji nezničíte. Pokud ano nestojí majlant a můžete si koupit novou.
Po zaschnutí motivu na látce přežehlete bez napařování a barva je zafixovaná a můžete prát klidně na 60 stupňů. Z natištěné látky ušijte co Vás zrovna napadne. Samozřejmě můžete tisknou třeba už na hotový povlak na polštář, ložní povlečení, ubrus, tričko nebo stejný motiv můžete použít na stěnu, dřevo nebo papír a zarámovat jako obrázek. Možností je nespočetně.











Komentáře

Oblíbené příspěvky