Zimní zelenina ...


... tak nazývají růžičkovou kapustu. Letos si jí musím zasadit, našla jsem nové recepty a dneska zrovna jeden vyzkoušela. Je z internetu a tady je:

POTŘEBUJETE:
200 g růžičkové kapusty
1 kg brambor
1 větší cibule, 4 lžíce oleje
sůl, pepř, sýr, 2 vejce

POSTUP:
Růžičkovou kapustu očistíme, odřízneme tvrdou část, kterou je přirostlá ke košťálu a dáme vařit do osolené vody rozpůlené cca na 10 minut. Pak na rozpálenou pánev nalijeme 4 lžíce oleje, na kterém osmahneme cibulku, přidáme růžičkovou kapustu a na kostičky nakrájené syrové brambory. Osolíme, opepříme, můžete přidat i nějaké čerstvé bylinky, když budete mít. Orestujeme cca 10 minut a přendáme do zapékací misky. Zalijeme rozšlehanými vejci. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů přiklopené alobalem cca 30 minut. Pak alobal sundáme položíme navrch sýr, já dala co se používá na tousty a zapečeme bez alobalu ještě dalších 10 minut.
Vyndáme z trouby a přendáme na talíř.

DOBROU CHUŤ!!!








Komentáře

Oblíbené příspěvky