Malování přes šablonu ...

 ... protože přišlo spousty ohlasů, krásných komentářů a pochval k tomuto příspěvku, který jsem dala na facebook do "Inspirace z našich domovů", rozhodla jsem se, abych nemusela odpovídat na stále stejné otázky které k tomuto příspěvku dáváte, že vše napíši tady, kde si můžete v klidu přečíst co Vás k tomu zajímá.

1. Dotaz - čím je malováno
Já používám na malování zásadně barvy DULUX a byl dotaz na barvu, kterou byla vymalovaná stěna, je to hnědá dle vzorníku již namíchaných barev o jeden odstín tmavší než "čokoládový dort" jak mají název již namíchané barvy.

2. Technika malování
Je to technikou naťupání houbičkou přes šablonu. Šablonu si dejte do vodováhy, aby byl nápis rovně, Přilepte papírovou malířskou páskou na pořádně zaschlou barvu, ať si jí potom neodtrhnete společně se šablonou. Na kuchyňskou houbičku naneste trochu barvy, chvíli ťupám na papíře, aby se barva rovnoměrně vpila do houbičky a pak ťupám přes mezery v šabloně. Nechte pořádně zaschnout a přesuňte šablonu na další místo. Chce to trpělivost nic neuspěchat.

3. Šablona
Těch mám spousty a tak jsem si dala práci a našla ji kde jsem jí kupovala. Je z Ameriky přes jejich shop. K ceně počítejte s částkou za dopravu a clo. Takže konečná cena se přiblížila 1500,- Kč , ale šablonu můžete používat opakovaně.

4. Jak dlouho mi to trvalo
Počítejte jen nápis bez spodní hnědé vrstvy asi 3 hodiny, ale stojí to za to.

Šablonu jsem použila se dvěma kombinacemi barev. Výsledek vidíte a pokaždé to vypadá jinak.

Chystám se i na výrobu šablon, protože mě tato technika moc oslovila, ty pak vložím tady u mě na blog do sekce SHOP. Zde jsou zatím samolepky, které si můžete objednat.
Držím palce a krásné tvoření !!!!






Komentáře

Ilona Ř. píše…
Wau, tak tohle písmo vypadá dokonale !
Na hnědé zdi super :-)
Obávám se, že já bych ten text měla křivě, protože ani na papír bez linek se mi nedaří psát úplně rovně ;-)
Docela by mě i zajímalo, co je na té zdi napsáno ? ;-)
Blanka M. píše…
Pry franzouzska basen o jaru.

Oblíbené příspěvky