Pečení chleba ..
... opět nastalo. Vždycky mě odradí, když se nějaký nepovede a v tu chvíli pekárna zase putuje do regálu, Ale co naplat doma došel chleba a tak zase nastala doba pokusu.
Zjistila jsem, že spousty receptů se nepovedou, protože jsou prostě špatné.
Vyzkoušela jsem jeden nový a když fungoval vyzkoušela ještě 3x a povedl se vždy. Hraji si pouze s poměrem druhů mouky a přísad a tak pokaždé chutná jinak a to je dobře.
takže tady je funkční recept:
500 g mouky (špaldová, pšeničná, žitná)
- čím více žitné přidat vodu, max. 200g žitné mouky na chleba
1 lžička cukru ( důležité, potom právě nefungují ty kvasnice)
1 sáček sušeného droždí
3 lžičky soli
chlebové koření podle chutí
Přísady brusinky nebo ořechy nebo semínka nebo bylinky nebo všechno.
350 ml vlažné vody- pokud bude 200 g žitné mouky dejte 400 ml vody.
A teďka dát do pekárny tmavá kůrka na 3hodiny 20 minut.
A hotovo!!!
♥♥♥
Komentáře
Já už tolik na chalupě nepeču. To až zase na Vánoce. Už se nám to pomalu blíží. dg