Bezová šťáva ...

... letos nějak brzy. Díky slunnému a velmi horkému počasí bezinky dozrály nějak brzy a tak jsem se pustila do naší oblíbené šťávy. Dělám ji jako většinu šťáv v parním odšťavňovači. Musí určitě projít horkým procesem, bobulky obsahují kromě vitamínů a cenných látek i ty trochu jedovaté, kterých se horkem zbavíme.

Postup:
Já měla 3 kg bezinek, 3 kg cukru, 4 citróny nakrájené na plátky a kyselinu citronovou.
Navrstvila jsem do hrnce bezinky, zasypala cukrem, položila kolečka citrónu a nasypala trošku kyseliny citronové a zase další vrstva to samé. Pak už jen čekám, kdy se tlakem páry, vytlačí hotová šťáva a stáčím do čistě vymytých a vypařených lahví.

Dobrou chuť!!!








Komentáře

Oblíbené příspěvky